3 Mart 2013 Pazar

Seo Nedir? (Yazı Dizisi-1)

Türkçe anlamı Arama Motoru Optimizasyonu olan Seo, İngilizce Search Engine Optimization kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir terimdir.

Günümüzde internetin olmazsa olmazlarından olan Seo, bir internet sitesinin yükselmesinin en etkin yollarındandır. Seo'nun amacı arama motorlarında sayfanızın ilk sıralarda çıkmasıdır.

İnternet kullanıcıları  internette bir şey ararken genellikle Google gibi arama motorlarını kullanıyorlar. Buradaki amaç aranan içeriğe hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmak. Dolayısıyla bir internet sitesinin en önemli trafik kaynağı da arama motorları oluyor. Bir internet sitesinin sayfaları arama motorlarında ne kadar üst sıralarda çıkarsa o kadar daha fazla ziyaretçi alıyor.

Bu nedenle Seo önem arz ediyor. Rekabet arttıkça Seo bazlı masraflar da artıyor. Buna bağlı olarak Seo artık bir sektör haline geldi.

Türkiye'de en çok kullanılan arama motoru Google. Yandex biraz etkin olsa da diğer arama motorlarının etkinliği çok düşük. Hal böyle olunca arama motoru optimizasyonuna, Google Optimizasyonu demek yanlış olmaz.

Google'da ilk sayfada çıkmanın iki yolu var. Ya optimizasyon yaparak çıkarsınız ya da sağ tarafa reklam vererek (adwords). Reklam vermek rekabeti yüksek kelimelerde yüksek bütçeler gerektiriyor. Bu nedenle tercih genelde Seo'dan yanadır.

Seo hakkında bilmeniz gereken her şeyin adım adım paylaşılacağı bu yazı dizisine ait tüm yazılara bu sayfadan istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder