3 Mart 2013 Pazar

Girişimcilerin Başarısını Engelleyen 7 Neden

Girişimcilik zaman ve emek isteyen bir süreç. Bu nedenle başarılı bir girişimci olmak, kendi işini kurmak kolay değil. Tüm bunlara bir de girişimcinin potansiyelini kullanmasını engelleyen bazı durumlar eklenince bu süreç çok daha zor bir hal alıyor.

Girişimcilerin potansiyellerini kullanmasını engelleyen bu nedenlerden önemli gördüğümüz 7 tanesini sizin için derledik.

Tutku Eksikliği

Girişimci olmak sadece ürün geliştirmek demek değildir. Satış, müşteri-yatırımcı ilişkileri, ortaklıklar, çalışanların idaresi ve bayilik ilişkileri gibi diğer değişkenlerinde idaresini kapsar. Çoğu girişimci hizmeti ve teknolojisi için tutkuya sahipken, işin tamamı için aynı tutkuya sahip olmayabiliyorlar.

Herkesi Memnun Etmeye Çalışmak

Nezaket iş dünyası için hayati önem taşır ancak kararında iyidir. Bir girişimcinin herkesi memnun etmeye çalışması yıpratıcı olabilir. Yani herkesi memnun etmeye çalışmak hedeflerinize ulaşmanıza engel olabilir.

Kurallar Olmadan Çalışmak

Girişimcilik risk almak, şansını denemektir. Bu nedenle girişimciler rahat olmak, kurallara bağlı çalışmamak ister. Prensipte doğru olan bu düşünce uygulama safhasında ciddi sorunlar çıkartabilir.

Google eğlenceli ofisleriyle, rahat çalışma koşullarıyla ünlü bir firmadır ancak kuruluşundan itibaren belli kurallar ekseninde çalışmaktadır. Başarılı bir girişim için girişiminizin ilk aşamalarından itibaren kesin kurallarınız olmalıdır.

Başarısızlıktan Korkmak

Eğer başarısızlıktan korkuyorsanız, bir girişimci olarak fazla garanticisiniz demektir. Başarısızlıktan korkmak, pek çok uzman tarafından girişimcinin potansiyelini kullanmaktaki en büyük engel olarak değerlendiriliyor. Bu duygudan kurtulmalısınız.

Dikkat Dağıtacak İşlerle Fazla Meşgul Olmak

Günümüzde çalışırken dikkatinizi dağıtacak çok şey var. Sosyal ağlar, akıllı telefonlar, gereksiz e-postalar, oyunlar ve diğerleri...

Girişimciler angarya olarak adlandırabileceğimiz bu gereksiz işlerle çok değerli zamanlarını kaybediyorlar. Bu işleri kararında kullanmalı, aşırıya kaçmamalıyız.

Geçici Hayal Kırıklıklarını Atlatamamak

Girişimcilik sürecinizde bazı hayal kırıklıklarına uğrayacaksınız. Beklenmedik bir haber sizde hayal kırıklığına neden olabilir. Ancak bu hayal kırıklığının etkisi geçicidir, telafisi mümkündür. Eğer siz bu durumu atlatamazsanız başarısızlığa bir adım daha yaklaşırsınız.

Sıkça karşılaşacağınız bu tür durumlarda yapmanız gereken en iyi hareket, önce rahatlayıp (duş alabilir ya da sevdiğiniz bir şeyler yiyebilirsiniz) daha sonra hatalarınızdan ders almak ve yeni bir yol haritası çıkartmaktır.

Müşteriden Çok Ürüne Önem Vermek

Ürünün veya hizmetin kalitesi hakkında kimsenin itirazı yok ancak ürününüze duyduğunuz tutkuyu müşteri ilişkilerinde de duymalısınız. Çünkü sadık ve yeni müşterileriniz yoksa, yaptığınız ürünün hiçbir anlamı olmaz.

0 yorum:

Yorum Gönder