3 Mart 2013 Pazar

Girişimcilik Üzerine 5 TED Videosu (Bölüm-1)

Girişimcilik kimilerine göre öğrenilebilecek, kimilerine göreyse doğuştan kazanılabilecek bir özellik. Aslında başarılı girişimciler, doğuştan girişimcilik ruhuna sahip olup, bunu bir süreç dahilinde geliştirenlerden oluşuyor.

İnternet üzerinde girişimcilerin hem bilgilerini, hem de kişisel becerilerini geliştirebilecekleri pek çok kaynak var. Bu kaynaklar arasında da TED konuşmalarının ayrı bir önemi var. Biz de sizler için her girişimcinin izlemesi gereken 5 TED videosunu seçtik.

Amy Tan'la yaratıcılık üzerine

Yazar Amy Tan, yaratıcılık sürecinin derinliklerine inip kendi yaratıcılığının evrimi hakkında ipuçlarını arıyor.



Elizabeth Gilbert: Deha Üzerine

Elizabeth Gilbert, sanatçılara ve dehalara imkansız özellikler atfetmemiz üzerine konuşup, radikal bir fikri savunuyor: Nadir bulunan bu insanların "dahi" demek yerine, "dehanın" onlara geldiğini söylemek gerekir. Komik, kişisel ve etkileyeci bu konuşma ile sizleri baş başa bırakıyoruz.



Ken Robinson diyor ki; "Okullar yaratıcılığı öldürüyor."

Sir Ken Robinson, yaratıcılığı (baltalamaktan ziyade) besleyen bir eğitim sistemi yaratma ülküsünü eğlenceli ve son derece sürükleyici bir üslupla bizlerle paylaşıyor.



Jeff Han dokunmatik ekranını tanıtıyor

Jeff Han ucuz, büyütülebilir çoklu dokunmatik ve dokunmaya duyarlı bilgisayar ekranı arayüzünü tanıtıyor. 2006 yılında ait bu videoyu listeye almamızın nedeni bu teknolojinin tanıtılması sırasında yeni ve harika olan buluşların aradan sadece 9 yıl geçmesine rağmen fazla sıradan olmuş olması.

0 yorum:

Yorum Gönder