10 Mart 2013 Pazar

Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılır? (Yazı Dizisi-7)

Blog Hazırlama Rehberi yazı dizimizde şu ana kadar blogunuzu kurmadan önce ve yeni yayına başladığı anda yapmanız gerekenleri anlattık.

Bugün ise blog yazarak nasıl gelir elde edebileceğini anlatmaya çalışacağız. Yazıya başlamadan önce asıl gelir modeli üretiminin sizden geçtiğini belirtelim. Mevcut duruma göre kendi gelir modellerinizi oluşturmanız çok önemlidir.

Adsense

Google'ın bir servisi olan Adsense, günümüzde blogcuların gelir elde etmek amacıyla en sık kullandığı servistir. Bu sayfada bulunan tüm reklam modellerini Adsense ağına katılarak kullanabilirsiniz. Hedef odaklaması ve tık başı ücretlendirme açısından da Adsense lider şirket konumundadır.

Oldu da ban yediniz ya da bir sorun nedeniyle Adsense kullanamıyorsunuz; adhood, hepsiburada ve gittigidiyor gibi servisleri kullanabilirsiniz. Adsense'ye gerçekten rakip olabilecek bir servis yok ancak Yandex'in bu alanda çalışmaları olduğunu biliyoruz. Eğer Yandex ilgili hizmetini tanıtırsa Adsense yerine kullanabilirsiniz.

Yeni Bir Fikir: İncir.com

Kullanıcılarına 2 dakika içinde bir e-ticaret sitesi kurmalarını sağlayan incir.com'u kullanarak bir hesap oluşturun. Sitenizin konusu ile ilgili ürünleri seçin. Yani yemek tarifleri ile ilgili bir blogunuz varsa mutfak ürünleri satan, teknoloji blogunuz varsa telefon gibi ürünler satan bir hesap oluşturun. Ve gelir ortaklığı modeliyle gelirlerinizi arttırın.

Hürriyet Güvencesiyle Bumerang Kullanın

Siteniz ile Bumerang'a kayıt olun. Hem Ücretsiz Tanıtım, Hürlist ve YazarKafe gibi ayrıcalıklardan yararlanarak ziyaretçi sayınızı arttırın hem de Bumads ile para kazanın. Bumads bir içerik reklam ağı platformudur. Yani size teklif edilen sponsorlu yazıları sitenizde yayınlayarak gelir elde edersiniz.

Video Reklam Servisleri

Eğer yoğun trafik alan bir alt video servisiniz varsa (tv.siteadi.com gibi) Midyo ve Vidyoda gibi video reklam ağlarına kayıt olabilirsiniz. Video açılmadan önce görüntülenecek reklamlardan gelir elde edersiniz.

Sponsor Sayfası Oluşturun!

Blogunuzda oluşturduğunuz reklam ve sponsorluk alanlarından gelir elde edersiniz. Blogunuz henüz yeni ise sponsoru siz arayabilirsiniz. Blogunuzun konusuyla ilgili çalışma yapan firmalara sosyal medya ve e-mail aracılığıyla ulaşarak teklif verebilirsiniz. Ödeme için bizim yaptığımız gibi Ganipara altyapısını kullanabilirsiniz.

Diğer Fikirler

Affiliate Marketing gibi diğer reklam modellerini kendiniz kurgulayıp uygulayabilirsiniz. Mesela yüksek trafik alan bir teknoloji blogunuz varsa kariyer ilanlarının yer aldığı bir sayfa kurabilir, haber ve tanıtım ağırlıklı bir blogunuz varsa link reklamları (linkz gibi) alabilirsiniz. Yapabileceklerinizin tamamı sizin yaratıcılığınıza kalmış.

0 yorum:

Yorum Gönder