6 Mart 2013 Çarşamba

Girişimcilik Üzerine 5 TED Videosu (Bölüm-2)

TED, internet üzerinde girişimcilere farklı bakış açıları kazandıracak konuşmaların derlendiği bir platform. Bizde bu videolar arasından sizler için seçim yapıp yayınlıyoruz.

TED Videoları serisinin ikinci bölümünde yine 5 farklı konuşmacının videosuna yer verdik. Serinin diğer bölümlerine istediğiniz zaman TED Videoları etiketinden takip edebilirsiniz.

Ben Saunders: Neden evden çıkayım ki?

Kaşif Ben Saunders dışarı çıkmanızı istiyor! Sadece dışarısı hep neşeli ve mutlu olduğundan değil, yaşamın "saatlerce ve günlerce kana kana içilebilen" özü dışarıda olduğundan. Saunders'ın bir sonraki yolculuğu ne? Antartika sahilinden Güney Kutbu'na ve sonra geriye yürüyerek Dünya'da bir ilk olmak.



Beau Lotto + Amy O’Toole: Bilim herkes içindir, çocuklar da dahil

Bilim ve oyunların ortak bir yönü var mı? Nöroloji ile ilgili bilim adamı Beau Lotto, herkesin (çocuklar da dahil) bilime, keşif süreciyle katılıp algıları değiştirmesi gerektiğini düşünüyor. 25 sınıf arkadaşıyla, okull öğrencileri tarafından yayımlanmış ilk meslektaş incelemesinden geçmiş makaleyi yazan 12 yaşındaki Amy O'Toole'da onu destekliyor. Makale, "Evvel zaman içinde..." diye başlıyor.



Clay Shirky: İnternet (eninde sonunda) yönetimi nasıl değiştirecek?

Açık kaynak dünyası sağanak halinde gelen önerilerle baş etmenin yolunu GitHub gibi servisler sayesinde buldu. Neden hükümetler de bunu başaramasın? Ufuk açan konuşmasında Clay Shirky demokrasilerin İnternet'ten öğrenebileceklerinin şeffaflıkla sınırlı olmadığını, nasıl vatandaşlar tarafından şekillendirilebileceğini anlatıyor.



Andrew Blum: İnternet gerçekte nedir?

Bir sincap gelip kablolarını çiğneyerek bağlantısını kestiğinde, gazeteci Andrew Blum internetin gerçekte neyden yapıldığını merak etmeye başladı. Böylece, sualtı kablolarını, gizli bağlantı noktalarını ve diğer fiziksel parçaları görmek için yola koyuldu.



Shabana Basij-Rasikh: Afgan kızları eğitmeye cesaret

Bir ülke hayal edin, kızların okula gitmek için gizlenmek zorunda oldukları ve eğer eğitim sırasında yakalanırlarsa ölümcül sonuçlarının olduğu. Bu Taliban yönetimi altındaki Afganistan ve bu tehlikenin izleri günümüzde de devam ediyor. 22 yaşındaki Shabana Basij-Rasikh Afganistan'da kızlar için bir okul çalıştırıyor. Ailelerin kızlarına inanma güçlerini kutluyor-- ve yerel tehditlere karşı koyan cesur bir babanın öyküsünü anlatıyor. ( TEDxWomen'de çekildi)

0 yorum:

Yorum Gönder