4 Mart 2013 Pazartesi

Domain ve Hosting'in Seo'ya Etkisi (Yazı Dizisi-2)

SEO Rehberi yazı dizimizin ilk yayınında Seo'nun ne olduğuna açıklık getirdik. Bu yazımızda ise Domain ve Hosting'in Seo'ya etkisini aktarmaya çalışacağız.

SEO Rehberi yazı dizimizin diğer yayınlarını okumak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Domain Seçimi

Aslına bakarsanız domainin Seo'ya etkisi değil katkısı vardır. Eğer belli bir konuya odaklanmak istiyorsanız, sitenizin yayın yapacağı konuyla ilgili bir alan adı belirlemek sizin için faydalı olacaktır.

Örneğin emlak haberleriyle ilgili bir site kuracaksanız www.emlakhaberleriniz.com size avantaj sağlayacaktır.

Hosting ve SEO

Hostin en az Seo kadar önemlidir. Çünkü arama motorları için açık olan site önemlidir. Hostunuzdan kaynaklanan sorunlardan dolayı sitenize kısa bir süre erişim engellenir ve o sırada bir bot sitenizi ziyaret ederse (bot konusu daha sonra detaylı olarak anlatılacaktır) siteniz için çöküş başlar. Sitenize ait indexler ve belki de backlinkler silinir.

İpucu: İstemeden de olsa siteniz bir süre kapalı kaldıysa Google'da cache:siteadi.com şeklinde bir arama yapın. Eğer son bot ziyareti site kapalı olduğu sürede gerçekleşmediyse sıkıntı yok demektir.

Seo Hosting Paketleri

Artk Hosting firmaları bir ip üzerinden bazı durumlarda yüzlerce site dahi barındırabiliyorlar. Google bunlar tek bir site olarak görebiliyor. Bu durumda Seo açısından olumsuz sonuçlar doğurabiliyor.

Türkiye'de henüz çok fazla firmada olmasa bu tür sorunlarla karşılaşmamanız için bir çözüm var: SEO Hosting.

Seo hosting size ait bir c-class ip oluşturuyor.Bu ip ya da ipler ile siteniz size ait ip üzerinden yayınlanıyor. Böylece diğer sitelerle karışmadığından siteniz kendine müstesna oluyor.

Ekstra: Domain Yaşı ve Tescil Süresi

Son olarak domain yaşının büyüklüğü ve Tescil süresinin bitiş tarihinin en az 3 yıl sonrası olması durumlarının Seo'yu olumlu etkilediğini belirtmekte fayda var.

0 yorum:

Yorum Gönder