3 Mart 2013 Pazar

Nasıl Bir Blog Kurmalıyım? (Yazı Dizisi-2)

Serinin ilk yazısında hangi blog servisinin sizin için optimum seçim olacağını aktarmaya çalıştık. Bu yazımızda ise ''nasıl bir blog kurmalıyım?'' sorusuna yanıt arayacağız.

İçerisinde bulunduğumuz günlerde blogların popüleritesi hızla artmaktadır. Bu artışın çok uzun bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Haliyle pek çok insanda blog kurmak istiyor. Ama nereden başlayacaklarını bilmiyorlar.

Öncelikle bilginizin ve ilginizin olduğu bir blog seçmeniz çok önemli. Çünkü herkes gibi sizde bilmediğiniz ve sevmediğiniz bir işi yaparken sıkılırsınız. Ancak ilginizi çeken, bildiğiniz bir işi yaparsanız mutlu olursunuz. İşte doğru blog konusu seçmek bu nedenle önemli.

Fırsat ve kampanya bildirileri: Firmaların yaptıkları son kampanyaları, fırsat ürünlerini ve kaçırılmayacak indirimleri yayınlayan bloglara ilgi hızla artıyor. Bu tür konulara ilginiz varsa fırsat-kampanya bildirimi yayınlayan bir blog kurabilirsiniz.

Magazin ve moda: Magazin dünyası ve modanın bitmek tükenmek bilmez yenilikleriyle ilgiliyseniz bu konuyla ilgili bir blog kurabilirsiniz.

Spor: Aklınıza hemen futbol gelebilir ama size bir tavsiyem var. Diğer branşlara göre popüler olmayan bir spor dalına yönelirseniz o alandaki en popüler blogun sahibi olabilirsiniz. Dünya üzerinde pek çok ilginç spor dalı var. İlginizi çeken bir tane bulabilirsiniz.

İş ve ekonomi: Ekonomi haberlerinin, günlük analizlerin, iş dünyasında olan biten her şeyin yayınlandığı bir blog kurarsanız reklam gelirlerinin avantajını yaşayabilirsiniz. Özgün ve güncel olmayı, binlerce takipçi bulmayı başarırsanız sponsorlar size koşacaktır.

Teknoloji ve internet: İnternet dünyasında olan biten yeniliklerin, teknolojik gelişmelerin, sosyal medya analizlerinin yapıldığı bir blog kurabilirsiniz. Sponsor bulmanız kolay olacaktır çünkü okuyucu kitleniz belli olacaktır. Bu alanda yayın yapan bloglar arasından size ilham almanız için www.webrazzi.com'u incelemenizi tavsiye ediyorum.

Şehir hayatı ve entellektüel: Şehirde olan biten her şeyi, mekanları, semtleri ve yaptığının gezileri paylaştığınız bir blog kurabilirsiniz.

Hanımlara özel: Bir ev hanımıysanız bu tür tam size göre. Örgü, dantel, yemek tarifleri ve pratik bilgilerin yayınlandığı bir blog kurabilirsiniz. Ancak bu alanda rekabetin yüksek olduğunu belirtmekte fayda var.

Sektörel: Bir sektöre ve o sektörün takipçilerine hitap eden bloglardır. Mesela kimya sektörü, gıda sektörü.

Fan: Hayranı ve takipçisi olduğunuz bir kişi, müzik grubu, dizi, film, sanatçı vs. için bir fan blogu açabilirsiniz.

Kişisel: Kendinize özel bir blog kurmaya ne dersiniz. Başınızdan geçenleri, eleştirilerinizi, hoşunuza giden şeyleri, ilginç olayları, gezdiğiniz yerleri ve benzeri pek çok yazıyı yayınlayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder