4 Mart 2013 Pazartesi

İdeal Blog Tasarımı Nasıl Olmalı (Yazı Dizisi-3)

Profesyones bir blog kurmak için en önemli olan konulardan biri blog tasarımıdır. Hatta profesyonel bir blogcu olmak için önce sade ve kullanışlı bir arayüze sahip blog tasarımınızın olması gerekiyor.

İşte ideal bir blog tasarımı hazırlamanız için size yardımcı olacak 8 öneri:

Profesyonel blog teması sade olmalı. Göz yorucu renkler ve gereksiz eklentiler kesinlikle içermemeli.

Sayfa görüntülenmesini arttıracak bileşenler tasarıma entegre olmalı. Çok okunanlar, son yorumlar, haftanın popüler yayınları ve ilginizi çekebilir gibi modüller ziyaretçiyi sıkmayacak şekilde tasarımda bulunmalı. Bunlar ziyaretçilerinizin blogunuzda daha fazla vakit geçirmelerini sağlayacaktır.

İçerik ön plana çıkarılmalı. Tasarımda içerik mutlaka ön plana çıkmalı yani kendini belli etmeli. Bu ziyaretçi memnuniyeti sağlayacağı için takipçilerinizin artmasında aktif rol oynayacaktır.

Ana sayfa bir blog için en önemli bölümdür. Bu blogda da sürekli yapıldığı gibi her yazınıza bir resim ekleyin ve bu yazılar blog ana sayfasına devamını oku şeklinde yayınlanmasını sağlayın.

Renk paletleriniz olsun. Her profesyonel firmanın yaptığı gibi sizinde bir renk paletinizin olması şart. Renk paletleri birbiri ile uyumlu olmalı. Tüm blog tasarımı ve Logo bu renk paletini içermeli.

Mümkünse tasarımınız özgün olmalı. Bu sizin farkınızı belirler. Tasarım yapmayı bilmiyorsanız parayla satın alabilirsiniz.

Boş modüllerle sitenizi karıştırmayın. Bu hem blogunuzun yavaşlamasına neden olur hem de içeriği arka plana iter.

Yaratıcı olun. Aklınızda ilginç yani farklı bir fikir varsa bunu gerçekleştirmekten çekinmeyin.

0 yorum:

Yorum Gönder