1 Mart 2013 Cuma

İş İngilizcenizi Geliştirmenin 5 Yolu

İngilizce seviyeniz iş yaşamınız boyunca sizi hep bir adım ileriye taşıyacaktır. Bu nedenle İngilizce seviyenizi sürekli geliştirmeniz gerekmektedir. İngilizce seviyenizi geliştirmek için öncelikle İngilizce'yi sevin. Duyabileceğiniz bir sesle kendi kendinize konuşun. Televizyonda İngilizce kanallar seyredin. İngilizce kitap ve gazete okuyun, haber sitelerini takip edin.

İngilizce'yi sevin

Bazı insanlar yeni bir dili ya kendiliğinden severler ya da büyürken duydukları o dil kulaklarına hoş gelir. Belki sanat veya yenilikleri takip eden birine İtalyanca cazip gelebilir. Siz de İngilizceyi niçin öğrenmek istediğinizi düşünerek ve size neler kazandıracağını hayal ederek bu dili sevebilirsiniz. Öğrenmek istediğiniz dili sevmek sizin daha rahat öğrenmenizi ve bu öğrenim sürecinden zevk almanızı sağlayacaktır.

Kafanızda İngilizceyi niçin öğrenmek istediginize dair 3 tane neden yaratın. Daha iyi iş ilişkileri kurabilmek için mi? Daha başarılı sunum yapabilmek için mi? Daha fazla yurtdışı temasları edinebilmek için mi? İşyerinde terfi edebilmek için mi? Daha fazla gelir elde edebilmek için mi?

Bu şekilde İngilizce dilini neden öğrenmek istediğinizi aklınızda tutarsanız, bu dili öğrenmeye olan arzunuzu canlı tutabilirsiniz.

Duyabileceğiniz bir sesle kendi kendinize konuşun

Her zaman bu dili pratik yapabileceğiniz birisi yakınınızda olmayabilir. Bir başkasıyla konuştuğunuzu hayal ederek kendi başınıza konuşup cevaplamalısınız. Her türlü konuda fikir yürütün ve kendi kendinize konuşun. Söylediğiniz şeye inanmak zorunda değilsiniz, ancak yeni bir dil öğrenirken yapılması gereken en önemli şey devamlı pratik yapmaktır. Ancak devamlı pratik yaparak İngilizce seviyenizi geliştirebilirsiniz.

Televizyonda İngilizce iş kanallarını seyredin

CNN, BBC, vs. gibi pek çok kanal iş dünyasından sürekli haberler veriyor. İngilizce olan kanallarda iş konularını takip ederek hem kelime hazinenizi geliştirebilir, hem de konuşma kalıpları ve terminolojisine alışabilirsiniz.

İngilizce kitap ve gazete okuyun, haber sitelerini takip edin

İngilizce kitap ve gazete okumanın, yabancı haber sitelerini takip etmenin öğrenme sürecinizde çok önemli bir katkısı vardır. Bu, hafızanızı ve beyninizi güçlendirecek ve size başarı kazandıracaktır. Ayrıca okuma ve okuduğunu anlama yeteneğinizi geliştirmenin en iyi yolu da budur.

İngilizce düşünmeyi deneyin

Değişik iş durumlarında söylenmesi gereken kalıpları iyi ezberleyin, öğrenin. Bazı durumlarda çok alışıldık cümleler vardır ki, bunları söylemeniz size artı puan kazandırır. Bazen yeni bir dil öğrenmekte olan kişi, o dilde düşünmeye başlar. Her gün sadece 5 dakika öğrendiğiniz dilde düşünmeye zorlayın kendinizi. Hatta bu düşünce seanslarını her gün biraz daha uzatın. Her gün bu şekilde düşünmeye alışırsanız çok geçmeden yeni öğrendiğiniz dilin size zor gelmediğini göreceksiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder