5 Mart 2013 Salı

Popüler Bir Blog İçin Tavsiyeler (Yazı Dizisi-4)

Son zamanlarda blog kurmak oldukça popülerleşti. Ancak bu bloglar arasından sıyrılıp popüler olmak aynı oranda zorlaştı.

Blog Hazırlama Rehberi yazı dizimizin dördüncü bölümünde popüler bir blog kurmak için yapmanız gerekenlerden 10 tanesini sizin için derledik:

Sade ve kullanışlı bir tasarım hazırlayın

Son derece sade ve yine son derece kullanışlı bir tasarımınız olsun. Tasarımın size ait olması blogunuz için artı değer katacaktır. Blog tasarımı ile ilgili daha fazla bilgi almak için bu yazıyı okuyabilirsiniz.

Ne yapacağınıza karar verin

Blogunuzun en önemli kısımlarında biri içeriktir. Blog üzerinden ne paylaşacağınıza karar verin. İlham almak için ''Nasıl Bir Blog Kurmalıyım?'' isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

Sayfa ekleyin

Hakkımda, iletişim, sponsor olun gibi sayfalar ekleyin. Bu sayfaları hazırlarken dikkatli davranın, gerekli durumlarda güncelleyin.

Popüler olmayandan popüler olun

Siteniz henüz yeniyken hem SEO açısından yetersizdir hem de takipçisi yoktur. Bu nedenle ilk eklediğiniz içerikler çok aranmayan yani popüleritesi düşük olan yazılar olsun. Bu şekilde zamanla popüler konularda rekabet etme gücüne ulaşırsınız.

Düzenli içerik ekleyin

İçerik ekleme konusunda düzenli olun. İsterseniz ayda 10 yazı yazıyor olun isterseniz 100. Önemli olan içeriği düzenli girmektir. Aksi halde takipçi kaybedebilirsiniz.

Güncellik bir blogun ömrünü belirler

Blogunuzu güncel tutmanız çok önemlidir. Çok az güncellenen bloglar popüleritesini zamanla yitirirler.

Özgün olun, ödünç bile çalmayın

Emek hırsızlığı yapmayın! Ancak yazı ile ilgili fikir sahibi olmak ve kaliteyi yükseltmek adına yazacağınız konu ile ilgili önceden yazılmış yazıları inceleyebilirsiniz.

Sabırlı olun

İlk 3 ay yaptıklarınızın karşılığını alamazsınız. Daha sonra yükselmeye başlarsınız. 1 sene sonra iyice popüler olursunuz. Bu sürede sabırlı olmanızda fayda var.

Başka bloglara yorum yapın

Sizin alanınızda yayın yapan başka bloglara ve Türkiye'nin popüler bloglarına yorum yapın. Yorumlarınızda site adı yazan kutucuğa sitenizin url adresini yazmayı unutmayın. Kesinlikle gereksiz yorum yapmayın.

Sosyal Medyayı iyi kullanın

Blogunuz için sosyal medya hesapları açın. Facebook, Twitter, Pinterest, Google+ ve quup sayfaları açabilirsiniz. Yazdığınız yazıları buralarda paylaşın ve takipçilerinizle etkileşime geçin. Bu hem yeni takipçiler kazanmanızı sağlar hem de mevcut takipçilerinizi aktifleştirmeyi.

Tüm bunları yaparsanız bir süre sonra blogunuzun gün geçtikçe daha popüler olduğunu göreceksiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder