7 Mart 2013 Perşembe

Blog Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler (Yazı Dizisi-5)

Yeni Başlayanlar İçin Blog Hazırlama Rehberi yazı dizimizin 5. bölümüne geldik. Önceki konularda daha çok ilk yayın öncesi yapılması gerekenlere değinmiştik. Bugün ise blogunuza yazı yazarken dikkat etmeniz gereken konuları açıklayacağız.

Blog yazarken dikkat edilmesi gereken çok önemli çizgiler vardır. Bu çizgileri aşmanız, okuyucularınızın gözündeki değerinizi kaybetmenize neden olabilir.

Böyle bir durumla karşılaşmamanız adına blog yazarken dikkat edilmesi gereken hususlardan bir kısmını sizin için derledik:

Samimi olun

Blog demek samimiyet demektir. Okuyucularınıza resmi yazılar yazmayın. Samimi bir şekilde yazın. Arada bir espri yapmak oldukça yararlı olacaktır. Hem siz yazmaktan zevk alırsınız hem de okuyucularınız okumaktan. Samimi olun ama aşırı laubali olmayın.

Yorumlara cevap verin.

Yazılarınıza gelen bazı yorumlara cevap vererek ve bu yorumlara da samimiyet katarak blogunuzu sevdirin. Yorum yoluyla haklı olsanız bile tartışmalara girmeyin. Bu okuyucularınızın gözünde değerinizi düşürür.

Genel kitleli bloglarda bir grubu hedef almayın

Mesela bir spor takımını, siyasi görüşü, etkin grubu, din algısını vs. hedef almayın. Görüşünüzde haklı olsanız dahi bazı takipçilerinizin değerlerini hedef aldığınız için takipçi kaybına uğrayabilirsiniz.

Özgünlük önemli.

Google gibi okuyucular da size ait olmayan yazıları sevmez. Farkınızı belli etmelisiniz.

Alıntılarınızda kaynak belirtin

Bazen alıntı yapmanızda sakınca yoktur. Ama kaynak belirtmelisiniz. Kaynak belirtmemeniz hem diğer blogcularla olan bağlarınızı hem de okuyucularınızla olan bağlarınızı zedeleyebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder