2 Mart 2013 Cumartesi

CV Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

CV'nin açılımı Curriculum Vitae'dir ve özgeçmiş anlamına gelir. İş bulmanızı sağlayacak çok önemli bir unsur olduğu için öncelikle gerekli özeni ve zamanı göstermeniz gerekiyor. Hatta hazırlamadan önce ve hazırlama aşamasında üzerinde dikkatle düşünülmesi gereken bir konu CV hazırlamak.

Peki CV hazırlarken nelere dikkat edilmeli? Hangi hatalardan kaçınılmalı? Doğru bir özgeçmiş nasıl hazırlanır?

Çok uzun olmamalı

Vereceğiniz bilgiler sizi mülakata çağırmalarını sağlamalı. Bu nedenle az, eksik ya da fazla bilgi vermekten kaçınmalısınız. Özellikle yeni mezunsanız özgeçmişiniz 1 sayfayı geçmemeli.

E-posta adresiniz ciddi durmalı

E-posta adresinize özen gösterin, isimsoyisim@eposta.com şeklinde oluşan ciddi, telefonda da kodlaması kolay bir e-posta adresi kullanmalısınız.

Kişisel becerilerinizi ön plana çıkarmalısınız

Yeni mezunların sık karşılaştığı bir problem ilanlarda tecrübe istenmesi ve özgeçmişlerde tecrübe kısmının eksik kalması.

Üniversitede üstlendiğiniz görevleri, üye olduğunuz kulüplerde yaptıklarınızı, sosyal sorumluluk çalışmalarınızı aktararak bu alanlardaki başarılarınızı öne çıkartabilirsiniz.

İmla hatası yapmayın

İşverenler, özgeçmişleri incelerken kişinin gösterdiği özene büyük önem veriyor. Özgeçmişinizi bitirdikten sonra, yanlışları düzeltmek adına mutlaka kontrol edip başka birilerinin de okunmasını sağlamalısınız.

İletişim bilgilerini eklemeyi unutmayın!

Firmaların size ulaşabilmesi için, gün içerisinde ulaşabilecekleri size ait telefon numarası, e-posta adresi bilgilerinizi yazmayı veya değişiklik olduğunda güncellemeyi unutmamalısınız.

Artık sosyal medya profilleri de değerlendiriliyor

Adaylar artık işverenler tarafından sosyal medyada da takip ediliyor, adayın sosyal medya profil ve paylaşımlarını da inceleyen işveren sayısı artıyor.

Sosyal medyayı kariyeriniz için avantaja dönüştürebilir, katıldığınız aktiviteler ve iş dünyasına yönelik ilgi alanlarınızla zenginleştirebilirsiniz. Bunu yaparken yalan ve gereksiz içeriklerden uzak durmalısınız.

Üniversitedeyken kariyerim için neler yapmalıyım?

  • Merak ettiğiniz mesleklerde staj yapabilirsiniz.
  • Kişisel gelişim eğitimlerine katılabilirsiniz.
  • Okul etkinliklerinde görev alabilirsiniz.
  • Okul etkinliklerine katılan firmalarla tanışabilirsiniz.
  • Seminerlere katılabilirsiniz.
  • İlerlemek istediğiniz uzmanlık alanındaki yenilikleri mutlaka takip etmelisiniz.
  • Dünya gündeminden haberdar olmalısın.

0 yorum:

Yorum Gönder