5 Mart 2013 Salı

İçerik ve SEO (Yazı Dizisi-3)

İçerik bir site için en önemli unsurlardan biridir. Özgün ve güncel içerikli siteler Google başta olmak üzere arama motorlarında yükselip, ziyaretçi sayılarını arttırırken; çalıntı içerik ile oluşturulan siteler her geçen gün düşüş yaşıyorlar.

SEO Rehberi yazı dizimizin bu bölümünde site içeriğinin nasıl eklendiğinde Seo'ya maksimum fayda sağladığını aktarmaya çalışacağız.

Sitenin Ana Mantığı

Google, arama motoru için açılan ve içerik eklenen siteleri tespit ettiğinde spam olarak algılar. Bu nedenle Seo uzman işidir, yanlış yapıldığında kötü sonuçlar doğurabilir.

Site açarken önce ne yapacağımıza karar vermemiz gerekiyor.

Genel içerikli siteler uzun soluklu bir süreç sonunda yükselebilirken, sabit içerikli (örneğin sadece limonata tarifleri odaklı bir site) bir site diğerine oranla daha hızlı yükselebiliyor.

Genel içerikli bir sitenin tutması için yazıların tamamı özgün olmalı ve her bölüm için ayrı seo çalışması yapılması gerekir.

Ancak sadece belli bir konu odaklı sitenin tutması daha kolaydır. Çünkü tek bir konuya odaklanabilecek ve hedef konularda daha kısa sürede index ve listeleme alacaktır. Dezavantajı ise başka bir alana geçiş yapmasının çok zor oluşudur.

İçerik ekleme

İçerik eklerken önemli olan şey arama motorları üzerinden arandığında kolayca ulaşılabilir olmasıdır. Bu nedenle yazı ilk 3 satırda özetlenmelidir.

Yazının anahtar kelimelerini kalın yapmanız, Google'ın bunu önemli olarak algılamasını sağlayacak ve uzun vadede başarı getirecektir.

Google İçerik Sonuçlarına Link Verin

Google (ya da başka bir arama motoru) arama sonuçlarına link vererek daha hızlı index alabilirsiniz.

Örneğin konu başlığınız Hızlı Kariyer ise, sayfanızda https://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=H%C4%B1zl%C4%B1%20Kariyer şeklinde link vererek daha hızlı index alabilirsiniz.

Başlıklara Dikkat Edin

Ziyaretçilerinizi rahatsız etmeyecek, yazının konusunu anlatan başlıklar seçmelisiniz. Ayrıca başlığınız konuyla ilgili yapılan aramalardaki kelimeleri içermeli.

0 yorum:

Yorum Gönder